Olvasási idő: 5 perc

A kábítószer mellett aligátorteknősre és kígyóra bukkantak – Drogradar

Szerző
Drogkutató
Dátum
2020.11.29.

Mik történtek a héten? A kábítószer után kutató rendőrök aligátorteknősre és kígyóra bukkantak Dunaharasztiban. Sikerült leleplezni egy kisebb családi vállalkozást, anya és fia közösen terjesztették a marihuánát Sopron környékén. A holland hatóságok óriási adag kokainra bukkantak, melyeket banánokkal teli konténerekbe rejtettek. A Drogkutató Intézet heti hírösszefoglalóját olvassák.

Magyarország

Kábítószer mellett aligátorteknőst, krokodilt és kígyót is találtak Dunaharasztiban

A nyomozók a november 25-én tartott házkutatás során a 41 éves dunaharaszti férfi birtokában 4 kábítószergyanús palánta mellett aligátorteknőst, kígyót, és egy krokodilt találtak. A zord körülmények között tartott veszélyes állatokat a Főváros Növény- és Állatkertbe szállítottak a hatóságok. A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a férfi ellen kábítószer birtoklása és veszélyes állat tartásával kapcsolatos kötelezettség megszegés miatt folytatja a büntetőeljárást.
Az eredeti forrás videóval itt található.

Anya és fia drogkereskedő párost fogtak el Sopronban

November 24-én a nyomozók előre kitervelt akció során őrizetbe vették H. Anitát és fiát, B. Sándort. A családnál 1 kilogramm marihuánát, 480 ecstasy tablettát, körülbelül fél kilogramm metamfetamint, illetve kisebb mennyiségű kokaint találtak a hatóságok.
Az eredeti forrás itt található.

Telekocsival küldött kokaint egy budapesti férfi

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya november 24-én tartott házkutatást a 26 éves budapesti férfinál. A gyanúsított júliusban kokaint küldött Miskolcra, illetve több illegális internetes alkalmazást használt a kábítószer árusítására. A férfit azonnal őrizetbe vették, majd november 26-án letartóztatták.
Az eredeti forrás itt található.

Kannabisz-ültetvény Budafokon

A terrorelhárítók fogták el a fegyveres férfit, aki anyja pincéjében marihuánát termesztett. Az ültetvényen csaknem 300 tő marihuánát, illetve a drog előállításához szükséges felszerelést találtak. V. Zoltánt a nyomozók azonnal őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatását.
Az eredeti forrás videóval itt található.

Chatszobákban árulták a kábítószert, 15 helyszínen volt rajtaütés

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának nyomozása során november 20-án egy közel 20 fős drogbandát fogott el. Az interneten árusító fiatalok birtokában marihuána, extasy, hasis, LSD, amfetamin, valamint kokain is volt.
Az eredeti forrás videóval itt található.

Szegedi kábítószer-hálózatra bukkantak a rendőrök

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya és a Mélységi és Közterületi Támogató Alosztály több házkutatást tartott november 26-án. A szegedi, békéscsabai és mezőberényi ingatlanokban több kilogramm kábítószert, főleg amfetamint és marihuánát foglaltak le, valamint 4 férfit vettek őrizetbe. A gyanúsítottaknak kiterjedt fogyasztói körük lehetett.
Az eredeti forrás videóval itt található.

Kábítószer-kereskedőket buktattak le Tatabányán

November 25-én személygépkocsi ellenőrzés során amfetamin-származékot és kábítószer-gyanús szárított növényi anyagot találtak egy 28 éves és egy 29 éves helyi lakosnál. A férfiak kábítószer befolyása alatt álltak, ellenük a hatóságok büntetőeljárást indítottak.
Az eredeti forrás itt található.

Európa

475 kg kokaint találtak banánok közé rejtve Hollandiában

Az Ecuadorból érkező konténer átvilágítása során csaknem fél tonna kokaint fedeztek fel november 24-én a holland Vlissingen kikötőjében, melyeket becsomagolva banánok közé rejtettek. A kábítószer megközelítő értéke 23 millió euró.
Az eredeti forrás itt található.

Amerikai Egyesült Államok

Csaknem 700 kg kokaint foglaltak le a nyomozók San Diegoban

Jesus Burgos Ariast, Juan Alatorre Venegast és Jose Yee Perezt 2020. november 20-án tartóztatták le, a Kábítószer-Ellenőrzési Hivatal (DEA), a belbiztonsági vizsgálatok, a San Diego Sheriff Osztály, valamint a San Diego-i Rendőrkapitányság hosszú távú közös nyomozásának eredményeként. A letartóztatás mellett az ügynökök mintegy 3,5 millió USA dollárt, 685 kilogramm kokaint, 24 kilogramm fentanilt, és körülbelül 20 ezer lőszert mellényt foglaltak le Otay Mesa egyik teherautó-udvarán.
Az eredeti forrás itt található.

Latin-Amerika

Letartóztatták a mexikói kartellfőnököt

Roberto González Montes, beceneve El Mudo (A néma) vagy El 32, részt vett 9 nő és gyermek meggyilkolásában egy elszigetelt közösségben. A vérontás sokkolta a helyieket, a kiterjedt drogbanda vezetőjét a szövetségi ügyészség a héten letartóztatta.
Az eredeti forrás itt található.

Ázsia

Betonlapokba rejtettek közel 50 kg metamfetamint Honkongban

A betonlapok üreges részébe rejtettek közel 43 kg metamfetamint, melynek értéke több mint 57 millió HK dollár (22,4 milliárd forint). A kristályos metamfetamint, másnéven Ice-t a hatóságok razzia alkalmával találták meg egy raktárban a Kwu Tungnál november 25-én. A hatóságok négy embert előállítottak.
Az eredeti forrás itt található.

Valójában tisztítószer a Thaiföldön lefoglalt 11 tonna kábítószer?

Thaiföldön 1,4 milliárd dollár értékű ketamint foglaltak le november 12-én, mely az ország „valaha volt legnagyobb” rajtaütésének bizonyult. Azóta kiderült, hogy a 11 tonna szemcsés anyag átvizsgálása során a tisztítószerekben gyakran alkalmazott trinátrium-foszfátra bukkantak. A zsákokban található vegyület vizsgálata jelenleg folyamatban van.
Az eredeti forrás itt található.

2020. november 29.

További elemzéseink, amelyek érdekelhetik

2020.10.21
6 perc olvasási idő
Dizájner drogok használatának szankcionálása Magyarországon
Az elúlt tíz év büntetőjogi reakciói
2020.10.21
3 perc olvasási idő
Kérsz egy slukkot? – ez vár rád, ha drogot találnak nálad!
A kábítószer használat szankcionálása 
2020.10.17
8 perc olvasási idő
Hogyan érhetjük el a megváltozott tudati állapotot szermentesen?
A megváltozott tudati állapotok jelenségvilága végtelenül gazdag, érdemes megismerni, azonban fontos tisztában lennünk vele, hogy ez szerhasználat nélkül is elérhető!