Olvasási idő: 5 perc

Bárcsak ne lett volna igazam

Szerző
Téglásy Kristóf
Dátum
2024.05.23.

 

 

Én megmondtam. Nagyon könnyű lenne ezzel kezdeni a jelenlegi írást, de nem teszem. Ugyanis nem én láttam előre a jövőt, hanem csak egy mindenki által felmérhető folyamatot vetítettem előre. Hogy akkor miért is van az, hogy nem ez az elfogadott narratíva? Nos, ennek ezer oka van, aminek a tárgyalását jelen írás keretei szétszakítanák. De nézzük is, miről van konkrétan szó.

 

Ahogy az átfogó tanulmányunkban megírtuk, akik megpróbálkoztak a legalizálás csalfa ábrándjának megvalósításával, azok mind sorra visszakoznak. Elég csak pl. az egyik első ilyen országra, Thaiföldre gondolnunk, akinek a visszaszigorítási kísérleteiről itt írtunk. De térjünk vissza Európába. A hollandok, miként azt tanulmányunkban is jeleztük, már rég megbánták, hogy kábítószer-turista célponttá tették az országukat, illetve annak egyes városait. A holland rendőrség rekordszámú, 151 droglabort számolt fel tavaly, szemben a 2022-ben fellelt valamivel több mint százzal. A Dél-Holland régióban a rendőrség tavaly 40, míg az Észak-Brabant régióban 35 olyan laboratóriumot talált, amelyek többségét kokain és heroin kereskedelmi forgalomba való előkészítésére használták, a kábítószerek Rotterdam kikötőjén keresztül érkeztek az országba. Az illetékes holland hatóságok 2023-ban a két említett régió területén 191 olyan hulladéklerakót számoltak fel, ahol a drogbandák a kábítószer-előállításhoz, -tisztításához vagy -finomításához használt vegyszerek tárolóedényeit hagyták hátra erdőkben vagy az út szélén. Ez 25 százalékos növekedést jelent az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest.

Mint arról már honlapunkon is beszámoltunk, a közeli francia kikötők se jelenthetnek megoldást, hiszen Macron francia elnök háborút hirdetett a kábítószer-kereskedelem ellen. Erről részletesen itt olvashat. Ezért, ha Rotterdam kikötőjét szigorúan ellenőrzik, a kábítószer kereskedelem útvonala komoly károkat szenved. Mindeközben a felhasználás soha nem látott méreteket ölt. A kokain beáramlás illetve az erre épülő felvevőpiaci kereslet egyre nő. Nem is beszélve a fentanil alapú szerekről, ami az USA felől önti el Európát (rendőrségi források szerint Európában már igen, Magyarországon még nem detektálták ezt a gyilkos szert). És ha ez még nem lenne elég, az USA legfrissebb kimutatása cáfolja mind a német kormány, mind a legalizáció párti lobbi összes érvét. Ugyanis az Egyesült Államokban most először lettek többen azok, aki napi szinten használnak marihuánát, mint azok, akik napi szinten isznak alkoholt. És mind tudjuk, hogy az alkohol is nagyon káros, de a napi szinten való „betépés” és a napi két whiskey között azért óriási a különbség. A napi füvezők nagy száma arra utal, hogy több embernél alakulhat ki problémás kannabiszhasználat vagy függőség, valamint nő a pszichózis kialakulásának kockázata is. Ezek a folyamatok pedig társadalmaink végleges zülléséhez, individualizálásához és végső soron elsorvadásához vezetnek.

Tényleg ezt akarjuk?

Forrás:

https://apnews.com/article/marijuana-cannabis-alcohol-drinking-daily-use-b91c2c5957fdb2d48e6616c3baa14c13

https://444.hu/2024/05/23/a-napi-betepes-mar-elterjedtebb-az-egyesult-allamokban-mint-a-napi-pialas

https://index.hu/kulfold/2024/05/22/hollandia-droglabor-mdma-kokain-lebukas/

További elemzéseink, amelyek érdekelhetik

2020.10.21
6 perc olvasási idő
Dizájner drogok használatának szankcionálása Magyarországon
Az elúlt tíz év büntetőjogi reakciói
2020.10.21
3 perc olvasási idő
Kérsz egy slukkot? – ez vár rád, ha drogot találnak nálad!
A kábítószer használat szankcionálása 
2020.10.17
8 perc olvasási idő
Hogyan érhetjük el a megváltozott tudati állapotot szermentesen?
A megváltozott tudati állapotok jelenségvilága végtelenül gazdag, érdemes megismerni, azonban fontos tisztában lennünk vele, hogy ez szerhasználat nélkül is elérhető!