Olvasási idő: 5 perc

Drogradar – 120 kg drogot találtak Indiában

Szerző
Drogkutató Intézet
Dátum
2021.11.15.

Heti összefoglalónkban számos hazai és külföldi hírrel érkeztünk. 4 millió forint értékű kábítószert foglaltak le Zuglóban, valamint összesen 13 személyt fogtak el egy összehangolt akció keretében Tabon és környékén. Indiában 120 kg kábítószert találtak, a Man-szigeteken pedig összehangolt akciót tartott a rendőrség.

Magyarország

4 millió forint értékű kábítószert foglaltak le Zuglóban

November 8-án egy zuglói lakásban óriási rajtaütést hajtottak végre a hatóságok, összesen négy személy került eljárás alá. “A nyomozók a helyszínen több mint ezer kábítószergyanús tablettát, fél kilogramm amfetamint, 100 gramm marihuánát, 3,5 millió forintot, valutát, illetve a kábítószer csomagolásához, adagolásához használt eszközöket foglaltak le” – írja a police.hu.
Az eredeti forrás itt található.

Dílerekre bukkantak 

Tabon és környékén összesen 13 személyt fogtak el egy összehangolt akció keretében. A házkutatások során körülbelül fél kilogramm kábítószert foglaltak le, illetve a terjesztéshez szükséges eszközöket is találtak.
Az eredeti forrás itt található.

3 kg kábítószer-gyanús anyagot találtak Bagon

Egy 24 éves bagi férfit vettek őrizetbe a rendőrök, aki közel 3000 gramm kábítószer-gyanús zöld növényi törmeléket, mely tartalmazza a delta-9-THC nevű illegális pszichoaktív anyagot. A férfi kábítószer-gyorstesztje pozitív lett.
Az eredeti forrás itt található.

Európa

Összehangolt akció a Man-szigeteken

​​Csaknem 220 ezer font értékű kábítószert és bűnügyi készpénzt foglaltak le a rendőrök egy akció keretein belül. A Man-szigeti Rendőrség Strongbox hadművelete június 28. és október 31. között zajlott, figyelve a kikötőket és a postai szolgáltatásokat. A rendőrök 42 bűncselekménnyel foglalkoztak, köztük kábítószer-behozatallal, pénzmosással és lőfegyvertartással – írja a BBC.
Az eredeti forrás itt található.

Ázsia

120 kg kábítószerre csaptak le

A Gujarat Anti-Terrorism Squad (ATS) jelentése szerint 120 kg kábítószert találtak az indiai Morbi kerületében. A kábítószerek becsült értéke 600 millió rúpia (2.6 milliárd forint). A Köztársasági TV által elért jelentések szerint ezek a kábítószerek állítólag Pakisztánból származnak, állítólag megpróbálták az illegális szereket Mumbaiba és Goába juttatni.
Az eredeti forrás itt található.

Ausztrália

20 személyt tartóztattak le

Összesen 20 személy ellen indított eljárást a queenslandi rendőrség. A csoport ellen 117 bűncselekménnyel emeltek vádat, köztük veszélyes kábítószer-kereskedelem, veszélyes kábítószerek szállítása és a vonatkozó kábítószer-beosztást meghaladó mennyiségű kábítószer birtoklása miatt.
Az eredeti forrás itt található.

  1. november 15.

További elemzéseink, amelyek érdekelhetik

2020.10.21
6 perc olvasási idő
Dizájner drogok használatának szankcionálása Magyarországon
Az elúlt tíz év büntetőjogi reakciói
2020.10.21
3 perc olvasási idő
Kérsz egy slukkot? – ez vár rád, ha drogot találnak nálad!
A kábítószer használat szankcionálása 
2020.10.17
8 perc olvasási idő
Hogyan érhetjük el a megváltozott tudati állapotot szermentesen?
A megváltozott tudati állapotok jelenségvilága végtelenül gazdag, érdemes megismerni, azonban fontos tisztában lennünk vele, hogy ez szerhasználat nélkül is elérhető!