Olvasási idő: 5 perc

Elítélték a magyar fesztiválon drogot árusító holland terjesztőket – Drogradar

Szerző
Drogkutató
Dátum
2020.10.30.
Elítélték a 2017 nyarán elfogott két holland férfit, akik egy Nógrád megyei zenei fesztiválon akartak kábítószert árusítani. Országhatárokon átívelő kábítószer-ellenes akciót hajtottak végre Latin-Amerikában. Népszerű indiai TV szereplő került a hatóságok őrizetébe kábítószerbirtoklás miatt.

 

 

Magyarország

Rajtaütés Kőbányán, 55 millió forint értékű speedet foglaltak le a rendőrök

Október 24-én a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a X. kerületi lakásban 43 gramm speedet, metamfetamin tartalmú kábítószer készítéshez alkalmas anyagokat, valamint 7 ezer euro és 1 millió forint készpénzt találtak. További keresés során a gyanúsítottak autójában 7 kilogramm por állagú speedre bukkantak. A 44 és 48 éves gyanúsított férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, majd indítványozták letartóztatásukat.

Az eredeti forrás itt található.

Elítélték a magyar fesztiválon drogot árusító holland terjesztőket

8 és fél év fegyházbüntetést kapott az a két holland férfi, akik egy Nógrád megyei zenei fesztiválon kannabiszt, LSD-t és amfetamint árusítottak. Az elkövetők vizeletmintájából kiderült, hogy ők maguk is fogyasztottak kábítószert a fesztiválra érkezés napján. A hatóságok a börtönbüntetés mellett 10 évre kiutasították a két férfit Magyarországról.

Az eredeti forrás itt található.

 

Európa

Skót rendőrök 38 ezer font értékű kábítószerre bukkantak

Kilmarnock külvárosában letartóztattak egy 40 éves férfit, akinek a birtokában kokaint, ecstasyt, kannabiszt és diazepámot találtak a skót rendőrök. Glen Farrar Wayre gyanúsítottnak több, mint 38 ezer font értékű illegális kábítószert volt a birtokában. A kihallgatásra 2020 október 26-án került sor.

Az eredeti forrás itt található.

Bűnügyi szolgálati kutya segített a glasgowi rendőröknek

A Zoe nevű fekete labrador vezette a rajtaütést, mely során körülbelül 10 ezer font értékű, A osztályú kábítószer foglaltak le Glasgowban egy 24 éves nő birtokában. Matt Webb főfelügyelő, Orkney környékének parancsnoka elmondta: „Zoe és gazdája nemcsak elkötelezettek az Orkneyba tevékenykedő kábítószer-kereskedők felderítésében, hanem fantasztikus prevenciós programot végeznek az iskolákban.”

Az eredeti forrás itt található.

 

Ausztrália és Óceánia

26 embert tartóztattak le illegális kábítószerek elleni akcióban Új-Zélandon

A Cincinnati hadművelet részeként a héten Auckland régió teljes területén 34 ingatlanban több, mint 100 rendőr végzett keresési parancsot. A hatóságok nagy mennyiségű kábítószert foglaltak le, köztük metamfetamint és MDMA-t, valamint kereskedelmi célú droggyártó berendezéseket. Körülbelül 500 ezer dollár készpénzt és számos illegális fegyvert találtak. A rendőrség szerint a bűnügyi szervezet felelős a „Pinh Porsche”-ként ismert rózsaszínű extasy tabletta terjesztéséért is.

Az eredeti forrás itt található.

 

Ázsia

Letartóztattak egy népszerű színésznőt Indiában kábítószerbirtoklás miatt.

Az indiai Kábítószer-ellenőrzési Hivatal (NCB) hat embert vett őrizetbe a kábítószerekről és pszichotróp anyagokról szóló törvény (NDPS) megsértése miatt, köztük az Indiában népszerű televíziós színésznőt Preetika Chauhant. Vele kapcsolatban közel száz gramm kannabiszt foglaltak le a hatóságok, az ügyben pedig további vizsgálatokat rendeltek el.   

Az eredeti forrás itt található.

Milliárdos értékű kábítószer rajtaütés Mianmarban

A mianmari hatóságok nagy mennyiségű kábítószert foglaltak le 2,5 milliárd kjap (kb. 600 millió HUF) értékben Shan államban.Egy házból és egy motorkerékpárból összesen 2000 különféle serkentőt, 124 kg metamfetamint, 650 kg koffeint és más kábítószerekkel kapcsolatos anyagot foglaltak le, valamint egy embert letartóztattak.Az Elnöki Hivatal legfrissebb közleménye szerint Mianmarban összesen 1377 kábítószerrel összefüggő esetet regisztráltak a Kábítószerhasználati Panasztestület 2018. június 26-i megalakulása óta. 

Az eredeti forrás itt található.

 

Latin-Amerika 

9 tonna kokaint foglaltak le egy közös akció keretében Kolumbia, Panama, és a Dominikai Köztársaság területén

Az egy hetes műveletben az Egyesült Államok is részt vett, és a kolumbiai főügyész Francisco Barbosa bejelentette, hogy 21 embert vettek őrizetbe, valamint megsemmisítettek két illegális repülőgép-leszállópályát Uribia és la Guajira megyékben. 

A teljes forrás itt olvasható. 

2020. október 30.