Olvasási idő: 10 perc

Drogradar – 2021 minden idők leghalálosabb éve a kábítószer-túladagolás miatti haláleseteket tekintve Brit Columbiában

Szerző
Drogkutató Intézet
Dátum
2022.01.10.

Heti összefoglalónkban ezúttal is számos hírt ismertetünk. Online konferenciát szervez a Drogriporter a Chemsexről január 24-én. Rekordszámban nőtt a segítséget kérő idősebb kannabiszfüggők száma az Egyesült Királyságban, illetve 2021 minden idők leghalálosabb éve a kábítószer-túladagolás miatti haláleseteket tekintve a kanadai Brit Columbiában.

Magyarország

Online konferencia a Chemsexről

A Drogriporter január 24-én online konferenciát szervez a kémiai szerek szexuális élményfokozás céljából történő használatáról. A regisztrációs felület és az előzetes program a megjelölt forrásban megtekinthető.
Az eredeti forrás itt található.

Befejezték a bódult sofőr ügyét, aki balesetet okozott

“A tatabányai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát a 25 éves férfival szemben, akinek szervezetéből kimutatták a tiltott szert” – írja a police.hu.
Az eredeti forrás itt található.

Európa

Rekordszámban nőtt a segítséget kérő idősebb kannabiszfüggők száma 

Az Egyesült Királyságban rekordszámú 55 év feletti személy kér kezelést kannabisz-függőség miatt. Az újonnan elemzett NHS-adatok azt mutatják, hogy az elmúlt 15 évben 777 százalékkal nőtt az idősebb korcsoportokban megjelent függők száma, akik kannabisz miatt kezelésben részesültek.
Az eredeti forrás itt található.

Amerika

2021 minden idők leghalálosabb éve a kábítószer-túladagolás miatti haláleseteket tekintve a kanadai Brit Columbiában

Kanada harmadik legnépesebb tartományában, Brit Kolumbiában jegyezték fel 2021-ben a legtöbb kábítószer-túladagolás miatti halálesetet. A legfrissebb statisztikák szerint a tavalyi év első 10 hónapjában 1782 kábítószer-túladagolás miatti haláleset történt, azaz halálos áldozatok száma öt éven belül lényegében megduplázódott.
Az eredeti forrás itt olvasható.

A legalizálás első hétvégéjén 1,5 millió dollárnyi marihuánát vásároltak Montanában

A Montanában zajló legális rekreációs marihuána-kereskedelem első hétvégéjén a vásárlók több, mint 1,5 millió dollár értékű terméket vásároltak – közölte a Pénzügyi Minisztérium. A 20%-os forgalmi adó több, mint 300 ezer dollár bevételt hozott az államnak.
Az eredeti forrás itt olvasható.

Milliárdos lett az online kannabisz-értékesítő cég

A Dutchie nevű vállalat az amerikai online kannabiszpiac több, mint 40%-át birtokolja, mely 2021-ben csaknem megduplázta értékét. A cégbe befektetett Snopp Dog és a Starbucks korábbi vezérigazgatója, Howard Schultz is. A Dutchie nem termeszt marihuánát, csak az online kereskedésben vesz részt láthatóan nagy sikerekkel.
Az eredeti forrás itt olvasható.

Szenátor segíti a pszichedelikus egyház harcát a DEA-val és az IRS-sel

Charles Grassley szenátor egy iowai gyülekezetnek segített a Kábítószer-ellenőrzési Igazgatóság (DEA) és az Internal Revenue Service (IRS) elleni jogi harcokban. A gyülekezet a pszichedelikus ayahuasca főzetet be akarja építeni a szertartásaiba.
Az eredeti forrás itt olvasható.

​​

  1. január 10.

További elemzéseink, amelyek érdekelhetik

2020.10.21
6 perc olvasási idő
Dizájner drogok használatának szankcionálása Magyarországon
Az elúlt tíz év büntetőjogi reakciói
2020.10.21
3 perc olvasási idő
Kérsz egy slukkot? – ez vár rád, ha drogot találnak nálad!
A kábítószer használat szankcionálása 
2020.10.17
8 perc olvasási idő
Hogyan érhetjük el a megváltozott tudati állapotot szermentesen?
A megváltozott tudati állapotok jelenségvilága végtelenül gazdag, érdemes megismerni, azonban fontos tisztában lennünk vele, hogy ez szerhasználat nélkül is elérhető!