Olvasási idő: 5 perc

Drogradar – 90 kg marihuánát foglaltak le Óbudán

Szerző
Drogkutató Intézet
Dátum
2021.10.11.

Heti összefoglalónkban számos hírt igyekeztünk ismertetni. Kéthetes rendőrségi razziát tartott az ORFK, melynek során összesen 213 bűnügyet göngyölítettek fel. Németországban növekszik a kannabisz és a kokainfogyasztás a legújabb elemzések szerint, mely jelentős problémákat okoz az országban. A Snapchat új eszközöket vezetett be az alkalmazáson keresztül történő illegális drogkereskedelem visszaszorítására, kiemelten a fiatalok kábítószer-vásárlását igyekeztek visszaszorítani. Jó olvasást kívánunk!

Magyarország

Kéthetes rendőrségi razziát tartott a rendőrség: 213 bűnügyben intézkedtek

Mivel a hazai lefoglalások szerint egyre veszélyesebb, új szerek kerülnek forgalomba, az ORFK a NAV-val együttműködve kéthetes razziát tartott. Ennek eredményeként több, mint 500 tő kannabisznövényt, 8.7 kg amfetamint, 8000 tablettányi hamis gyógyszert és további ampullákat, krémeket foglaltak le.
Az eredeti forrás videóval itt található.

300 tős kannabiszültetvényre bukkantak egy nádasban

Óriási mennyiségű kábítószer-termesztő helyre bukkantak a rendőrök Csépa külterületén egy nádas környékén. 300 tő kannabisznövényt, 70 kg szárított kannabiszt és vagyontárgyakat foglaltak le. Három gyanúsított került őrizetbe.
Az eredeti forrás videóval itt található.

90 kg marihuánát vontak ki a forgalomból

Három külföldi férfit vettek őrizetbe 2021. szeptember 30-án egy óbudai társasházban, akik birtokában összesen 90 kg marihuánát találtak. “A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke mintegy 302 millió forint, hatóanyaga a szakértői vélemény alapján meghaladja a jelentős mennyiség felső határát. A lakás átkutatása során a rendőrök találtak egy pisztolyt is a hozzá tartozó éles lőszerekkel, valamint összesen 1,2 millió forintnyi eurót, horvát kunát és magyar fizetőeszközt” – írja a police.hu.
Az eredeti forrás videóval itt található.

Nagy mennyiségű speed-et találtak Baladonalmádiban

Egy 25 éves férfit állítottak elő a rendőrök 2021. október 4-én Balatonalmádiban, akinek a birtokában közel 400 gram speed port, 2 darab extasy tablettát és 3 gramm marihuánát találtak. A férfi egy korábban felderített banda felsőbb köreinek tagja volt.
Az eredeti forrás itt található.

Európa

Németországban növekszik a kannabisz és a kokainfogyasztás

“Míg a kannabiszfogyasztás folytatta a növekvő tendenciát a fiatalok körében, a kokainhasználat és a kapcsolódó bűnözés „jelentősen” emelkedett Németország legfrissebb kábítószer-jelentése szerint” – írja a Deutsche Welle. Míg a dohányzás és az alkoholfogyasztás csökkent, a kannabiszhasználat 9%-os növekedést mutat.
Az eredeti forrás itt olvasható.

Amerika

Fellép az illegális drogok kereskedelme ellen a Snapchat

A Snapchat új eszközöket és forrásokat vezetett be annak megakadályozására, hogy a fiatal felhasználók a platformon keresztül illegális anyagokat vásároljanak. Amikor a felhasználók kábítószerekkel kapcsolatos kulcsszavakra keresnek, most egy új, alkalmazáson belüli oktatási portált látnak „Heads Up” néven, amely releváns oktatási tartalmat kínál a károk megelőzésére.
Az eredeti forrás itt olvasható.

Veszteséget termelt a kanadai kannabiszgyártó cég

A kanadai kannabisz-termelő vállalat, a Tilray nettó vesztesége 34,6 millió dollárra nőtt az elmúlt negyed évben, ami több, mint 60%-kal magasabb, mint egy évvel ezelőtt. A kannabiszból származó bevétel a Tilray teljes értékesítésének kevesebb mint felét tette ki.
Az eredeti forrás itt olvasható.

  1. október 11.

További elemzéseink, amelyek érdekelhetik

2020.10.21
6 perc olvasási idő
Dizájner drogok használatának szankcionálása Magyarországon
Az elúlt tíz év büntetőjogi reakciói
2020.10.21
3 perc olvasási idő
Kérsz egy slukkot? – ez vár rád, ha drogot találnak nálad!
A kábítószer használat szankcionálása 
2020.10.17
8 perc olvasási idő
Hogyan érhetjük el a megváltozott tudati állapotot szermentesen?
A megváltozott tudati állapotok jelenségvilága végtelenül gazdag, érdemes megismerni, azonban fontos tisztában lennünk vele, hogy ez szerhasználat nélkül is elérhető!