Olvasási idő: 5 perc

Drogradar – az év legnagyobb kokain-lefoglalása Costa Rica partjainál

Szerző
Drogkutató Intézet
Dátum
2021.07.26.

Heti összefoglalónkban ismét számos hírrel érkeztünk az elmúlt hétről. Hazánkban több helyen foglaltak le kábítószert, Angyalföldön 15 millió forint értékű illegális anyagra bukkantak. Az idei év legnagyobb rajtaütéséről is hírt adunk, 4.3 tonna kokaint foglaltak le Costa Rica kikötőjében. Egy amerikai elemzés szerint az emberek 2021-ben eddig több pénzt költöttek legális kannabisz-termékekre, mint tejre.

Magyarország

Egy IX. kerületi dohányboltban árult amfetamint

Zsolt munkaidőben árult illegális kábítószert egy ferencvárosi trafikban feltételezhetően január óta. A 47 éves budapesti lakost július 27-én fogták el, a házkutatás során fél kg amfetamint és az árusításhoz szükséges eszközöket foglaltak le a hatóságok.
Az eredeti forrás itt olvasható.

15 millió forint értékű kábítószert foglaltak le Angyalföldön

Egy autó ellenőrzésekor bukkantak kábítószerre a rendőrök, majd a két gyanúsított személynél végzett házkutatás során közel 15 millió forintnyi illegális kábítószer került elő. Az lefoglalt szerek a “Gina” és a “Kristály” néven ismert pszichoaktív anyagok.
Az eredeti forrás itt olvasható.

Kábítószer-kereskedőket vettek őrizetbe Szentlőrincen

Három férfit fogtak el július 20-án Szentlőrincen, akik kábítószert árusítottak a környéken. Az elvégzett gyorstesztek mindhárom személy esetében amfetaminra pozitív jelzést mutattak.
Az eredeti forrás videóval itt található.

Európa

A francia parlament beszámol a kannabisz szabályozásáról

A 450 oldalas jelentés a kannabisz-használat három típusának szabályozásával és hatásával foglalkozik. A kannabisz gyógyászati ​​felhasználásáról szóló jelentés a kannabisztermékek terápiás célú felírására irányuló új francia kísérletre összpontosít. Mindemellett a program teljes végrehajtásának előrelépését is elősegíti, megkönnyítve a betegek hozzáférését és egy új orvosi terv kidolgozását – írja az EMCDDA.
Az eredeti forrás itt olvasható.

Amerika

4.3 tonna kokaint foglaltak le Costa Rica-ban

A Costa Rica-i rendőrség vasárnap 4,3 tonna Kolumbiából származó kokaint foglalt le, mely a közép-amerikai nemzet eddigi legnagyobb és az idei év legnagyobb rajtaütésnek számít. Az óriási mennyiségű illegális szert kerámia padlólapokkal megrakott konténerben szállították egy kereskedelmi hajó fedélzetén, amely Kolumbia karibi Turbo kikötőjéből érkezett.
Az eredeti forrás itt olvasható.

Többet költenek az amerikaiak kannabiszra, mint tejre

Az amerikaiak több mint 12 milliárd dollárt költöttek legális kannabisz-termékekre 2021 első hat hónapjában – derül ki a Leafly és a Whitney Economics elemzéséből. A statisztikák szerint ez majdnem annyi, mint amennyit az amerikaiak tejre költöttek egész 2020-ban.
Az eredeti forrás itt olvasható.

  1. július 26.

További elemzéseink, amelyek érdekelhetik

2020.10.21
6 perc olvasási idő
Dizájner drogok használatának szankcionálása Magyarországon
Az elúlt tíz év büntetőjogi reakciói
2020.10.21
3 perc olvasási idő
Kérsz egy slukkot? – ez vár rád, ha drogot találnak nálad!
A kábítószer használat szankcionálása 
2020.10.17
8 perc olvasási idő
Hogyan érhetjük el a megváltozott tudati állapotot szermentesen?
A megváltozott tudati állapotok jelenségvilága végtelenül gazdag, érdemes megismerni, azonban fontos tisztában lennünk vele, hogy ez szerhasználat nélkül is elérhető!