Olvasási idő: 5 perc

Drogradar – Elítélték a hazánkba heroint csempésző szerb férfiakat

Szerző
Drogkutató Intézet
Dátum
2020.12.14.

Hírösszefoglalónkban beszámolunk az elmúlt héten történt legfontosabb eseményekről. Elítélték azt a 3 szerb férfit, akik heroint csempésztek Siófokra. A Magyar Rendőrség több összehangolt akciót hajtottak végre Somogy, Zala, Szabolcs és Heves megyében. Az amerikai Kábítószer-ellenes Hivatal (DEA) közleményei szerint börtönre ítéltek egy orvost, akit szexuális visszaéléssel és szabályozott anyagok jogellenes terjesztésével vádolnak.

 

 

 

Magyarország

27 év börtönbüntetésre ítélték a hazánkba heroint csempésző szerb férfiakat

A Somogy Megyei Főügyészség vádat emelt 3 szerb állampolgárságú férfi ellen, akik 2019 tavaszán egy siófoki lakosú magyar férfi közreműködésével 5 kilogramm heroint csempésztek az országba. A Budapesti Rendőr-főkapitányság egységei megakadályozták a kereskedelmi akciót, a vádemelés következtében 2020. decemberében elítélték a 3 férfit, sőt, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.
Az eredeti forrás itt érhető el.

7 embert vettek őrizetbe összehangolt akció keretében

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ felderítői 2020. december 9-én és 11-én több településen hajtottak végre házkutatásokat. Új pszichoaktív anyagot, valamint az előállításához szükséges eszközöket, illetve több millió forint készpénzt foglaltak le. A nyomozók összesen 7 embert állítottak elő.
Az eredeti forrás videóval itt érhető el.

Rajtaütés Szabolcs megyében

A rendőrök 2020. december 10-én összehangolt akció keretében Kótajban elfogták B.Sz. 24 éves hajdúböszörményi, M. R. 43 éves nyíregyházi, és M. Zs. A. 46 éves kótaji lakosokat, akik ellen kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt indul eljárás. Az akció során közel 130 gramm fehér színű kábítószer-gyanús anyagot és 52 darab szürke tablettát foglaltak le a hatóságok.
Az eredeti forrás videóval itt érhető el.

Két férfi árulta a kábítószert Heves megyében

Összehangolt kutatás során a nyomozók egy 52 éves mátraderecskei férfi otthonában kábítószer-gyanús anyagokat, 117 darab pakettet, körülbelül 800.000 forintot és értékesítéshez használt mérleget is találtak 2020. december 8-án. A több heves megyei településen történt akció során egy egri férfit is őrizetbe vettek.
Az eredeti forrás videóval itt érhető el.

 

 

Európa

Rendőrségi elismerést kap a villanyszerelő, aki munka közben kokainra bukkant

Az Egyesült Királyságban található South Shieldsben egy munkás villanyóra telepítés közben nagy mennyiségű, közel 15 ezer font értékű kokaint talált. A dicséretben részesülő férfi azonnal hívta a rendőréget. A ház bérlőjét, a 39 éves férfit még aznap őrizetbe vették.
Az eredet forrás itt található.

 

 

Amerikai Egyesült Államok

Börtönre ítélték egy texasi fájdalomklinika igazgatóját és orvosát, mert illegálisan több 100 adag ópiát tartalmú gyógyszert írtak fel

A houstoni körzet fájdalomklinikájának tulajdonosát és egy alkalmazottját 2020. december 10-án 240, illetve 96 hónap börtönre ítéltek el. A 49 éves Baker Niazi és a 62 éves Muhammad Arif szabályozott anyag jogellenes terjesztéséért és kiadásárét vonható felelősségre.
Az eredet forrás itt található.

Egy orvos szexuális szívességeket kért ópiátfüggő betegeitől receptért cserébe

2012 és 2018 között a 65 éves Santiamo a belgyógyászatra és geriátriai ellátásra összpontosító orvosi munkát végzett, mely közben nagy mennyiségű oxikodont írt fel betegeinek törvényes orvosi cél nélkül. „A vádlott tudatosan írt fel betegei számára veszélyes mennyiségű oxikodont, és még ennél is erőteljesebben addiktív gyógyszereket, melyért cserébe szexuális szívességet kért.” – mondta Carpenito amerikai ügyvéd. Santiamo a tárgyaláson beismerte bűnösségét.
Az eredet forrás itt található.

Két jamestowni nőt tartóztattak le metamfetamin terjesztésének vádjával

A 27 éves Antasia Babcock és a 34 éves Celeste Carr ellen vádat emeltek metamfetamin terjesztése és birtoklása miatt. Carr vádlottat heroin terjesztési szándékkal is gyanúsítják – jelentette be James P. Kennedy amerikai ügyvéd és az Egyesült Államok Kábítószer-ellenőrzési Igazgatóságának különleges ügynöke 2020. december 10-én.
Az eredet forrás itt található.

 

 

Ázsia

Pozitív kábítószer-teszt a Manilai Rendőrségen

Fülöp-szigeteki Nemzeti Rendőrség (PNP) Bűnügyi Laboratóriumának igazgatója, Steve Ludan tábornok bejelentette, hogy Leonardo Mariano Jr. őrmester véletlenszerű kábítószer-tesztje pozitív eredményt hozott december 10-én. A teszt a shabu vagy kristálymeth néven ismert metamfetamin jelenlétét mutatta ki.
Az eredet forrás itt található.

 

 

Ausztrália

A szálloda személyzetét kérte a drog felügyeletére egy férfi

Felfüggesztett büntetést kapott Con Psarras 31 éves férfi, akit az ausztráliai Adelaide-ben tartóztattak le, miután a szálloda személyzetét kérte, hogy vigyázzon a drogot tartalmazó táskájára. A gyanúsított állítólag a sporttáskáját a Findon Hotel pultjánál hagyta felügyelet alatt, ám a szálloda vezetője és egy alkalmazottja kábítószer-gyanús anyagot látott a táskában. Az említett anyagból kiderült, hogy 7,68 kilogramm „fantáziának” nevezett szer.
Az eredet forrás itt található.

  1. 12. 14.

További elemzéseink, amelyek érdekelhetik

2020.10.21
6 perc olvasási idő
Dizájner drogok használatának szankcionálása Magyarországon
Az elúlt tíz év büntetőjogi reakciói
2020.10.21
3 perc olvasási idő
Kérsz egy slukkot? – ez vár rád, ha drogot találnak nálad!
A kábítószer használat szankcionálása 
2020.10.17
8 perc olvasási idő
Hogyan érhetjük el a megváltozott tudati állapotot szermentesen?
A megváltozott tudati állapotok jelenségvilága végtelenül gazdag, érdemes megismerni, azonban fontos tisztában lennünk vele, hogy ez szerhasználat nélkül is elérhető!