Olvasási idő: 5 perc

Drogradar – bemutatkozik konferenciánkon az Interdiszciplináris Drogszemle

Szerző
Drogkutató Intézet
Dátum
2021.11.08.

Heti összefoglalónkban számos hazai és külföldi hírrel érkeztünk. Sok szeretettel várunk mindenkit első konferenciánkra, melyen bemutatkozik a megújult Interdiszciplináris Drogszemle című folyóiratunk. A rendezvényen a szerzők előadása után egy izgalmas kerekasztal beszélgetésre kerül sor. A Pest megyei rendőrök óriási rajtaütés hajtottak végre Piliscsabán. Megjelent egy új szakértői jelentés a világ országainak illegális kábítószerek elleni fellépésének hatékonyságáról. Az Egyesült Államok elmúlt évtizedének legnagyobb rajtaütésére került sor, 1 tonna kokaint foglaltak le New York területén.

Magyarország

Drogkutatás 2021 – Konferencia

Az Interdiszciplináris Drogszemle című folyóirat bemutató konferenciája 2021. november 30-án kerül megrendezésre délután 17 órától Budapesten, a Lónyay-Hatvany Villában. Az előadók között Prof. Dr. Haller József, Dr. Rácz József, Dr. Sivadó Máté és Somogyvári Mihály is szerepel. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melynek a felülete itt elérhető. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Orosházi dílerpár

Egy 38 éves férfit és 22 éves élettársát kábítószer birtoklása miatt előállították november 5-én. Az orosházi pár a gyanú szerint rendszeresen fogyasztott és árult a növényi törmelékből.
Az eredeti forrás itt található.

Több 100 tablettát találtak

Egy dombóvári pár birtokában “közel száz darab kábítószergyanús tablettát, több tasaknyi fehér port, számos ismeretlen eredetű anyagmaradványt, a kábítószer fogyasztásához használható segédeszközöket, csomagló anyagokat és több százezer forint készpénzt foglaltak le” a hatóságok.
Az eredeti forrás itt található.

Drogdílerek Piliscsabán: 87 millió forint készpénzt foglaltak le

A Pest megyei rendőrök 2021. november 2-án rajtaütést végeztek egy piliscsabai pár összes ingatlanjában. Több, mint 7 kg kábítószer-gyanús növényi anyagot, 300 tablettát, rengeteg dohánytés 87 millió forint készpénzt foglaltak le.
Az eredeti forrás itt található.

Európa

Új szakértői jelentés a világ országainak illegális kábítószerek elleni fellépésének hatékonyságáról

A Global Drug Policy Index jelentés az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) által megfogalmazott ajánlásokat használta annak megállapítására, hogy a nemzeti kábítószer-politikák hogyan mérhetők az egészségügy, a fejlődés és az emberi jogi eredmények tekintetében. A jelentés szerint a világ számos országa nem foglalkozik megfelelően az illegális kábítószer-használattal. Norvégia a mért rendõrségi reagálás és a jó egészségügyi lefedettség magas pontszámaival a lista élén állt, de így is csak 74 pontot ért el a lehetséges 100 pontból – írja a straitstimes.com.
Az eredeti forrás itt található.

Amerika

1 tonna kokaint találtak New Yorkban

Az Egyesült Államok bűnüldöző tisztviselői több, mint egy tonna kokaint foglaltak le november 8-án, amelyet állítólag Puerto Ricóból szállítottak New York területére. Ez a kábítószerrel kapcsolatos legnagyobb lefoglalásnak számít a régióban az elmúlt több mint egy évtizedben – írja a reuters.com.
Az eredeti forrás itt található.

Rajtaütés Arizónában

“2021. november 4-én, csütörtökön az arizonai közbiztonsági minisztérium (AZDPS) egy forgalmi leállítást kezdeményezett egy Ford kisteherautón (…) Marana (Arizona) közelében. A forgalom leállítása során a rendőr több mint 34 kiló fentanil tablettát talált a járműben elrejtve. (…) A megállás eredményeként a katonák átkutatták a második járművet, egy Dodge kisteherautót. A katonák további 37 font fentanilt, 8 font metamfetamint, 7 font heroint és 4,95 font ismeretlen anyagot fedeztek fel” – írja az azdps.com.
Az eredeti forrás itt található.

  1. november 8.

További elemzéseink, amelyek érdekelhetik

2020.10.21
6 perc olvasási idő
Dizájner drogok használatának szankcionálása Magyarországon
Az elúlt tíz év büntetőjogi reakciói
2020.10.21
3 perc olvasási idő
Kérsz egy slukkot? – ez vár rád, ha drogot találnak nálad!
A kábítószer használat szankcionálása 
2020.10.17
8 perc olvasási idő
Hogyan érhetjük el a megváltozott tudati állapotot szermentesen?
A megváltozott tudati állapotok jelenségvilága végtelenül gazdag, érdemes megismerni, azonban fontos tisztában lennünk vele, hogy ez szerhasználat nélkül is elérhető!