Olvasási idő: 2 perc

Drogradar – Lezárult nyomozások, újabb őrizetbe vételek

Szerző
Drogkutató Intézet
Dátum
2022.02.14.

Heti összefoglalónkban ezúttal is számos hírrel érkeztünk. Lezárt nyomozások, újabb elfogások, több kilogramm lefoglalt kábítószer – a heti mérleg hazánkban. Spanyolországban elfogták a szlovén heroincsempész-hálózat fejét. Kilós hasistömböket találtak a líbiai tengerparton. Ecstasy-s pezsgőt ittak a németek.

Magyarország

Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. február 10-én őrizetbe vettek házaspárt, akik hónapok óta kristállyal kereskedtek a városban. A hatóságok több, mint 153 gramm kábítószert foglaltak le a pár lakásában, mely jelentős mennyiségnek minősül.

Az eredeti forrás itt található.

A kőbányai nyomozók átadták a nyomozati iratokat az ügyészség részére azzal a 2019. októberében indult eljárással kapcsolatban, melyben két dílert és több fogyasztót állítottak elő a X. kerületben. Biofűvel és varázsdohánnyal való visszaélés történt.

Az eredeti forrás itt található.

A Tapolcai Rendőrkapitányság is befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, mely 2021. júniusában egy vendéglátóhelyen történt lopás bejelentésével kezdődött. A tolvaj lakásán történő házkutatás során kábítószergyanús anyagmaradványokat és tablettákat találtak a nyomozók.

Az eredeti forrás itt található.

A Bács-Kiskun megyei Mélykúton fényes nappal támadt kerékpározó nőre egy férfi. A biciklis sikeresen kitért támadója elől, majd értesítette a rendőrséget. A személyleírás alapján a hatóság sikeresen azonosította a 36 éves férfit, akinek a lakásán Molotov-koktél és gumilövedékes pisztoly mellett több, mint egy kilogramm kábítószergyanús növényi származék került elő, melyet az elkövető otthon termesztett. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Az eredeti forrás itt található.

Hatvani nyomozók február 8-án őrizetbe vettek egy 26 éves petőfibányai férfit, akitől közel 700 gramm kábítószernek minősülő növényi származékot foglaltak le.

Az eredeti forrás itt található.

A díler mellett nyolc fogyasztót is előállítottak a rendőrök a Tatabányai Rendőrkapitányságra, 2022. február 8-án. Az ügyfeleket még a ház előtt álló rendőrautók sem riasztották vissza attól, hogy becsengessenek a szokásos adagjukért a tetten ért kábítószer-kereskedőhöz.

Az eredeti forrás itt található.

Dusnokon 13 tő vadkendert és szárított növényi származékot foglaltak le a rendőrök.

Az eredeti forrás itt található.

Tatán bódultan vezetett egy 16 éves fiatal férfi. Az előállítás során kiderült, hogy utasa is drog hatása alatt áll.

Az eredeti forrás itt található.

Afrika

Vlagyimir Putyin arcával díszített, kilós hasistömöket találtak a líbiai tengerparton. Valószínűleg egy elsüllyedt hajó rakománya sodródhatott a partra.

Az eredeti forrás itt található.

Európa

Spanyolországban fogták el azt a szlovén kábítószerkerekedőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy heroincsempész-hálózatot működtetve több száz kilogramm heroint szállított Iránból Szlovéniába.

Az eredeti forrás itt található.

Szombat este a németországi Weidenben nyolc ember kapott mérgezést egy üveg pezsgőtől, mely jelentős mennyiségű MDMA-t tartalmazott. Egyikük a helyszínen életét vesztette. Még tisztázatlan, hogy hogyan került a palackba az anyag.

Az eredeti forrás itt található.

További elemzéseink, amelyek érdekelhetik

2020.10.21
6 perc olvasási idő
Dizájner drogok használatának szankcionálása Magyarországon
Az elúlt tíz év büntetőjogi reakciói
2020.10.21
3 perc olvasási idő
Kérsz egy slukkot? – ez vár rád, ha drogot találnak nálad!
A kábítószer használat szankcionálása 
2020.10.17
8 perc olvasási idő
Hogyan érhetjük el a megváltozott tudati állapotot szermentesen?
A megváltozott tudati állapotok jelenségvilága végtelenül gazdag, érdemes megismerni, azonban fontos tisztában lennünk vele, hogy ez szerhasználat nélkül is elérhető!