Olvasási idő: 5 perc

Drogradar – marihuánaháború Észak-Kaliforniában

Szerző
Drogkutató Intézet
Dátum
2021.12.20.

Heti összefoglalónkban számos hírrel érkeztünk a világ számos pontjáról. Észak-Kaliforniában az erőszakos mexikói drogkartellek továbbra is virágoztatják a feketepiacot. Írországban óriási mennyiségű kábítószert foglaltak le: 30 kg kannabiszt, 7 kg kokaint ls 5 kg ketamint. Hazánkban is számos rajtaütés történt, összetett akció keretében a Magyar Rendőrség bódult sofőröket szűrt ki a forgalomból.

Magyarország

Drogdílert fogtak el a Budapesten

“A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. Kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt folytat eljárást a budapesti S. Adriánnal szemben, aki a nyomozás eddigi adatai szerint 2021. december 14-én, illetve az azt megelőző hetekben több embernek, közöttük fiatalkorúaknak értékesített különböző drogokat a kispesti otthonában” – írja a police.hu.
Az eredeti forrás videóval itt érhető el.

Alcohol and drugs elnevezésű fokozott ellenőrzés

A megye valamennyi rendőrkapitánysága részt vett az összetett akcióban, mely során december 6. és 12. között bódult sofőröket szűrtek ki a forgalomból. A rendőrök közel 600 gépjárművel ellenőriztek, 3 ittas sofőrt találtak.
Az eredeti forrás videóval itt érhető el.

Kábítószert és lőfegyvert is találtak

Pölöskén, Zala megyében egy családi házban több, mint 1 kg kábítószer-gyanús növényi törmeléket és egy maroklőfegyvert is lefoglaltak a hatóságok.
Az eredeti forrás itt található.

Drogdílerek Békéscsabán

“Kábítószer gyanúját keltő anyagot terjesztett a nyomozás adatai szerint négy férfi és egy nő Békés megyében. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették őket” – írja a police.hu.
Az eredeti forrás videóval itt érhető el.

Európa

Az EMCDDA új miniútmutatója az opioidokkal összefüggő halálesetek kezeléséről

Az opioidokkal összefüggő halálesetekre adott egészségügyi és társadalmi válaszokat tárja fel az EMCDDA megjelent új minikalauza, melybe a sebezhetőség csökkentésére, a túladagolás megelőzésére és a végzetes kimenetelek elkerülésére irányuló beavatkozások tartoznak.
Az eredeti forrás itt olvasható.

Óriási mennyiségű kábítószert foglaltak le Írországban

A rendőrség egy 1,25 millió font értékű kábítószer-szállítmányt foglalt le a Larne-i kikötőben végrehajtott művelet után december 17-én. A rendőrök 30 kiló kannabisznövényt, hét kiló kokaint és öt kiló ketamint foglaltak le.
Az eredeti forrás itt olvasható.

Amerika

Marihuánaháborúk: Az erőszakos mexikói drogkartellek „vadnyugattá” változtatják Észak-Kaliforniát

A mexikói kábítószer-kartellek behatolnak Amerika virágzó, több milliárd dolláros marihuánaiparába, és illegálisan termesztenek nagy mennyiségben Észak-Kaliforniában. Az állam 2016-ban legalizálta a marihuánát felnőttkori rekreációs célokra, de a feketepiac továbbra is virágzik – írja az usatoday.com.
Az eredeti forrás itt olvasható.

  1. december 20.

További elemzéseink, amelyek érdekelhetik

2020.10.21
6 perc olvasási idő
Dizájner drogok használatának szankcionálása Magyarországon
Az elúlt tíz év büntetőjogi reakciói
2020.10.21
3 perc olvasási idő
Kérsz egy slukkot? – ez vár rád, ha drogot találnak nálad!
A kábítószer használat szankcionálása 
2020.10.17
8 perc olvasási idő
Hogyan érhetjük el a megváltozott tudati állapotot szermentesen?
A megváltozott tudati állapotok jelenségvilága végtelenül gazdag, érdemes megismerni, azonban fontos tisztában lennünk vele, hogy ez szerhasználat nélkül is elérhető!