Olvasási idő: 5 perc

Drogradar – műhelykonferencia a szerhasználó tinik rehabilitációjáról

Szerző
Drogkutató Intézet
Dátum
2021.08.30.

Heti hírösszefoglalónkban számos hírrel és programajánlókkal is érkeztünk. Szeptember 14-én az MRE KIMM műhelykonferenciát szervez Ráckeresztúron “Szerhasználó tinik rehabilitációja” címmel, melyen számos ígéretes programban vehetnek részt a jelentkezők. Szeptember 13-án tart könyvbemutatót Papp Ákos, melyen “Önéletbaj” című alkotását mutatja be az érdeklődő közönségnek. További híreink között szerepel egy 1 tonnás kokain-lefoglalás Montenegróban, valamint az Egyesült Államok különböző államainak marihuána-fogyasztáshoz kapcsolható reform-törekvései. Jó olvasást kívánunk!

Magyarország

Szerhasználó tinik rehabilitációja –  műhelykonferencia

Az MRE KIMM műhelykonferenciát szervez Ráckeresztúron “Szerhasználó tinik rehabilitációja” címmel szeptember 14-én, kedden. A konferencia ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.

A program és a regisztrációs felület itt érhető el.

Könyvbemutató – Papp Ákos: Önéletbaj

Szeptember 13-án tart könyvbemutatót Papp Ákos, felépülő függő, író és fotós, szociális munkás és szociálpolitikus. Ákos “első kötetében a függőség démoni világába száll alá, de vajon van-e kivezető út? A hullámvasúton a szerző aktív önpusztító időszakából származó versek, szövegek és a felépülés idejére datálható fotók és írások vezetik végig az olvasót” – írja a nyitottmuhely.hu.
Az eredeti forrás itt található.

Lopott gépjárművel, jogosítvány nélkül, bódultan vezetett

Augusztus 26-án este Komáromban fogták el a rendőrök azt a 20 éves férfit, aki egy lopott gépjárművel a kukoricásba hajtott. A férfin alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív jelzést mutatott, ellene büntető-eljárás indult.
Az eredeti forrás itt található.

Kábítószert árusított egy férfi Kiskunhalason

Közel fél kilogramm kábítószer-gyanús anyagot foglaltak le a kiskunhalasi rendőrök augusztus 25-én egy férfi lakásában. A nyomozókhoz lakossági bejelentés érkezett, ezért jártak el.
Az eredeti forrás itt található.

Európa

1 tonnás kokainszállítmányt foglaltak le Montenegróban

Banánszállítmányba rejtették a közel 1 tonna becsomagolt kokaint, melyet a hatóságok Podgorica városában fedeztek fel.
Az eredeti forrás itt található.

Eláraszthatja Európát az afganisztáni metamfetamin?

“Az elmúlt négy évben az afgánok is egyre több metamfetamint gyártottak. Afganisztán egyes részein a metamfetamin termelése már meghaladja az ópiumét (…). Az Egyesült Államok kivonulásával egyes európai uniós hatóságok attól tartanak, hogy az illegális afgán metamfetamin egyre nagyobb veszélyt jelenthet Európára”- írja az alzajeera.com.
Az eredeti forrás itt található.

Amerika

Szeptember 1-jén lép hatályba az orvosi marihuána használatát kiterjesztő törvény Texasban

Az orvosi marihuána használatára vonatkozó kiterjesztett törvény Texas államban mostantól elérhető az olyan emberek számára, mint a veteránok, akik poszttraumás stressz-zavarban (PTSD) szenvednek, a rákos betegek és más egészségügyi állapotokban szenvedők számára.
Az eredeti forrás itt található.

A dél-dakotai lakosok továbbra sem vásárolhatnak legálisan marihuánát

Bill Stocker nem a tipikus marihuána-legalizálók szószólója, visszavonult az amerikai tengerészgyalogságtól és a Sioux Falls-i rendőrségtől. „A fentanil a probléma, nem a marihuána” – nyilatkozza Stocker az usnews honlapján. A férfi nemcsak az állam, hanem önmaga miatt is támogatta a marihuána-reformot, ugyanis krónikus hátfájásban, ízületi gyulladásban és PTSD-ben szenved. A kannabisz-használat azonban még nem legális Dél-Dakotában, Kristi Noem republikánus kormányzó hivatalba lépése óta ellenáll a kannabiszreformnak.
Az eredeti forrás itt található.

  1. augusztus 30.

További elemzéseink, amelyek érdekelhetik

2020.10.21
6 perc olvasási idő
Dizájner drogok használatának szankcionálása Magyarországon
Az elúlt tíz év büntetőjogi reakciói
2020.10.21
3 perc olvasási idő
Kérsz egy slukkot? – ez vár rád, ha drogot találnak nálad!
A kábítószer használat szankcionálása 
2020.10.17
8 perc olvasási idő
Hogyan érhetjük el a megváltozott tudati állapotot szermentesen?
A megváltozott tudati állapotok jelenségvilága végtelenül gazdag, érdemes megismerni, azonban fontos tisztában lennünk vele, hogy ez szerhasználat nélkül is elérhető!