Olvasási idő: 5 perc

Drogradar – óriási razzia a bulinegyedben

Szerző
Drogkutató Intézet
Dátum
2022.04.11.

Heti összefoglalónkban számos hírt olvashatnak. Hétvégén a budapesti bulinegyedben óriási razziát hajtott végre a Magyar Rendőrség, több személyt is előállítottak. Interjút adott Erdős Ákos addiktológiai konzultáns kollégánk a Mária Rádió műsorában. Az amerikaiak szerint a németországi marihuána legalizációs törekvések pozitív hatással lesznek a turizmusra és a kereskedelemre is.

Magyarország

Hétvégi razzia a bulinegyedben

Közel 700 személyt ellenőriztek a budapesti bulinegyedben a rendőrök szombat éjszaka. Több embert előállítottak kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt.
Az eredeti forrás itt található.

Kábítószer hatása alatt, engedély nélkül vezetett egy móri sofőr

Őrizetbe vettek egy 46 éves móri férfit, aki 2022. április 5-én kábítószer hatása alatt vezetett. A férfit korábban többször eltiltották már a vezetéstől kábítószer birtoklása és bódult állapotban történő vezetés miatt.
Az eredeti forrás itt található.

Erdős Ákos kollégánk interjút adott a Mária Rádiónak

Papp Ákos és Ágoston-Kostyál Csilla a Mária Rádió Függőségről mindenkinek című műsorában interjút készített Erdős Ákos kollégánkkal, aki addiktológiai konzultánsként a fiatalok szerhasználatáról beszélt.
Az eredeti forrás itt található.

Európa

Kábítószer-politikai vezetői kurzust indít az EMCDDA áprilisban

Április 26-29 között Máltán rendezi meg a Kábítószer és a Kábítószer-függőség Európai Megfigyelőközpontja (EMCDDAA) kurzusát. Nemzetközi Kábítószerpolitikai Akadémia által vezetett haladó tanfolyam olyan szakemberek számára készült, akik vezetőként vagy vezető csapattagként dolgoznak a drogpolitikák és -függőségek területén. A kurzus felöleli a drogpolitika kialakításával, végrehajtásával és értékelésével kapcsolatos vezetői feladatok ellátásához szükséges összes kulcskompetencia területet – írja az EMCDDA honlapja.
Az eredeti forrás itt található.

Népszerű a németországi legalizálás az amerikaiak körében

Az amerikai kannabiszfogyasztók körében végzett felmérés szerint a rekreációs marihuána küszöbön álló legalizálása Németországban vonzó lehetőségeket kínál az utazásra és a kereskedelemre. A Németországi Szociáldemokrata Párt, a Szabad Demokrata Párt és a Zöldek új „közlekedési lámpás” koalíciós kormánya tavaly év végén bejelentette, hogy legalizálja „a kannabisz felnőttek számára rekreációs célú ellenőrzött árusítását engedéllyel rendelkező üzletekben”. Az országban már legalizálták a kannabisz súlyos betegek gyógyászati ​​felhasználását, míg a kis mennyiségű marihuána személyes birtoklását dekriminalizálták – írja a Forbes.
Az eredeti forrás itt található.

 

Razzia Törökbálinton

Előállítottak egy 39 éves férfit Törökbálinton, aki kábítószerrel kereskedett. A házkutatás során a hatóságok a hűtőben amfetamin-gyanús anyagot, illetve marihuána termesztéséhez alkalmas helyiséget is találtak.

Az eredeti forrás itt található.

 

Amerika

Minden eddiginél több illegális kábítószer van az utcákon Springfieldben

A rendőrség éves jelentése szerint Springfieldben minden idők legmagasabb az illegális drogokhoz való hozzáférése 2021-ben. „Több kábítószer van most az utcán, mint valaha, fentanyl, metamfetamin, stb. Ez példátlan” – nyilatkozta  David Meyer, a springfieldi Rendőrkapitányság különleges nyomozási részlegének vezetője.
Az eredeti forrás itt található.

  1. április 11.

További elemzéseink, amelyek érdekelhetik

2020.10.21
6 perc olvasási idő
Dizájner drogok használatának szankcionálása Magyarországon
Az elúlt tíz év büntetőjogi reakciói
2020.10.21
3 perc olvasási idő
Kérsz egy slukkot? – ez vár rád, ha drogot találnak nálad!
A kábítószer használat szankcionálása 
2020.10.17
8 perc olvasási idő
Hogyan érhetjük el a megváltozott tudati állapotot szermentesen?
A megváltozott tudati állapotok jelenségvilága végtelenül gazdag, érdemes megismerni, azonban fontos tisztában lennünk vele, hogy ez szerhasználat nélkül is elérhető!