Olvasási idő: 5 perc

Drogradar – Stanfordi kutatók összefüggést találtak a szívroham és a rendszeres marihuánahasználat között

Szerző
Drogkutató Intézet
Dátum
2022.05.02.

Heti összefoglalónkban ismét számos hírrel érkeztünk. Hazánkban a Magyar Rendőrség különböző egységei több helyen fellépett a kábítószer-kereskedelem ellen. Pár nap múlva megjelenik az EMCDDA és az Europol legújabb elemzése Európa kokain- és metamfetaminpiacáról. A Stanford Egyetem kutatói szoros összefüggést találtak a szívroham és a rendszeres marihuánahasználat között.

Magyarország

Kábítószert termesztett egy 71 éves nyugdíjas

Ajka környékén kertjében termesztett marihuánát egy 71 éves nyugdíjas férfi, aki elmondása szerint hátfájását szerette volna enyhíteni a kannabisszal, amelyből azonban még nem fogyasztott.
Az eredeti forrás itt található.

Beazonosították és elfogták a darknetes kábítószer-rendelőt

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztállyal együttműködve 2022. április 25-én elfogták azt a bátonyterenyei férfit, aki az interneten több, mint fél kilogramm amfetamin típusú kábítószert rendelt. A férfi elismerte a kábítószer birtoklás bűntettét.
Az eredeti forrás itt található.

Kábítószer-terjesztőket tartóztattak le Kaposváron

A rendőrök 2022. április 27-én Kaposvár belvárosában tartottak házkutatást, ahol fél kilogramm kábítószer-gyanús anyagot, valamint az előállításhoz és a terjesztéshez szükségek anyagokat, eszközöket és jelentős mennyiségű készpénzt fedeztek fel.
Az eredeti forrás itt található.

Hat fős bandát állítottak elő Kiskunhalason

A kiskunhalasi nyomozók április közepén Jánoshalmán, Kiskunhalason és Izsákon öt férfit állítottak elő kábítószer-terjesztés miatt. A banda utolsó tagját április 26-án vették őrizetbe.
Az eredeti forrás itt található.

Európa

Hamarosan megjelenik a legújabb elemzés Európa kokain- és metamfetamin-piacáról

A Kábítószer és Kábítószer-függőség Európai Megfigyelőközpontja (EMCDDA) és az Europol egyesítette erőit, hogy a legfrissebb áttekintést nyújtsa a két stimuláns kábítószer, a kokain és a metamfetamin európai tiltott piacáról. Az elemzést 2022. május 6-án mutatják be Brüsszelben.
Az eredeti forrás itt található.

Amerika

Szoros összefüggést találtak a szívroham és a rendszeres marihuánahasználat között

A Cell folyóiratban megjelent új tanulmány mintegy 500 000 ember adatait elemezte, és a marihuánahasználat és a szívroham közötti összefüggést vizsgálta. A Stanford Egyetem kutatói által vezetett kutatásban szoros összefüggést találtak a szívroham megnövekedett kockázata és a rendszeres marihuánahasználat között.
Az eredeti forrás itt található.

Erősödik a rekreációs marihuána értékesítése Új-Mexikóban

Új-Mexikóban egy hónapja legális a rekreációs célú marihuána vásárlása, és még mindig nagyon nagy a kereslet a kannabisz iránt. 2022. április 20-ig 27 millió dolláros kannabiszértékesítésről számolt be az államnak.
Az eredeti forrás itt található.

  1. 05. 02.

További elemzéseink, amelyek érdekelhetik

2020.10.21
6 perc olvasási idő
Dizájner drogok használatának szankcionálása Magyarországon
Az elúlt tíz év büntetőjogi reakciói
2020.10.21
3 perc olvasási idő
Kérsz egy slukkot? – ez vár rád, ha drogot találnak nálad!
A kábítószer használat szankcionálása 
2020.10.17
8 perc olvasási idő
Hogyan érhetjük el a megváltozott tudati állapotot szermentesen?
A megváltozott tudati állapotok jelenségvilága végtelenül gazdag, érdemes megismerni, azonban fontos tisztában lennünk vele, hogy ez szerhasználat nélkül is elérhető!