Olvasási idő: 5 perc

„Ha ez a tendencia folytatódik, akkor nem kell ahhoz jósnak lenni, hogy lássuk hamarosan a társadalom egy jelentős része szenvedélybeteggé fog válni” – Zanati Balázs

Szerző
Drogkutató Intézet
Dátum
2021.08.11.

Zanati Balázs torontói közösségi rendőr Facebook oldalán elgondolkodtató írást tett közzé a kanadai kábítószer-helyzetről és a helyi drogpolitikáról. „A világ szinte minden országa küszködik a kábítószer problémájával és minden ország sajátos módon kezeli ezt. Néhány ország, köztük Kanada is egy liberális utat választott. Ez a marihuána legalizációjával kezdődött és ki tudja, hogy hova tart. Az biztos, hogy ennek az iránynak a negatív jelei már most mutatkoznak” – írja Zanati Balázs, akinek teljes interjúra a torontói droghelyzetről itt érhető el.

Afölött az ember fölött pálcát törni, aki a kábítószer rabja lett nem egy fair dolog, mivel nem ismerjük az utat, ami oda juttatta. Ezek az emberek is megérdemlik a segítséget, csakúgy mint bárki más. DE ingyen kábítószerhez juttatni őket az egy nagyon rövidlátó stratégia. Én úgy gondolom, hogy az elsődleges cél az kellene hogy legyen, hogy ezeket az embereket valamilyen rehabilitáció keretében leszoktassuk a kábítószerről és újra a társadalom produktív tagjaivá tegyük.

Zanati Balázs, közösségi rendőr, Torontó

További elemzéseink, amelyek érdekelhetik

2020.10.21
6 perc olvasási idő
Dizájner drogok használatának szankcionálása Magyarországon
Az elúlt tíz év büntetőjogi reakciói
2020.10.21
3 perc olvasási idő
Kérsz egy slukkot? – ez vár rád, ha drogot találnak nálad!
A kábítószer használat szankcionálása 
2020.10.17
8 perc olvasási idő
Hogyan érhetjük el a megváltozott tudati állapotot szermentesen?
A megváltozott tudati állapotok jelenségvilága végtelenül gazdag, érdemes megismerni, azonban fontos tisztában lennünk vele, hogy ez szerhasználat nélkül is elérhető!