Olvasási idő: perc

Párkapcsolat felépülő függőként – interjú Panka Alexandrával és Bajcsi Norberttel

Szerző
Dátum
2022.01.17.

Drognapló sorozatunkban olyan személyekkel készítünk interjút, akik valamilyen módon érintettek a szerhasználatban. Jelen cikkünkben egy különleges történet következik, melyben egy nem mindennapi párkapcsolat kialakulását és működését ismerhetjük meg. Panka Alexandra és Bajcsi Norbert külön-külön már elmesélték történetüket, most azonban együtt álltak a kamera elé. Az interjút Pogácsás Nóra készítette.

Szandra és Norbi mindketten több éves, viszontagságos utat jártak be az illegális szerhasználat világában. Személyes történetüket korábbi cikkeinkben itt ismerhetitek meg: Szandra története, Norbi története. Jelenleg jegyes párként boldog párkapcsolatban élnek, segítve egymást szenvedélybetegségük nehézségeiben. Szandra és Norbi egy gyülekezetben ismerkedtek meg egymással, ugyanis mindketten hívők lettek a terápiájuk alatt. Azonban több kérdés is felmerült bennük a másik múltját illetően, Norbi azonnal elgondolkozott Szandra felépülését illetően.

Nem akartam egy felépülő lánnyal kapcsolatot.

Bajcsi Norbert felépülő függő

Szerelem és felépülés

Egy hét után én azt javasoltam Szandrának, hogy kezdjünk el párkapcsolati tanácsadásra járni.

Bajcsi Norbert felépülő függő

Norbi szerint azért volt szükség a mielőbbi terápiára, mert Szandra volt az első józan kapcsolata. Fogalma sem volt róla, hogyan fogja megélni mindazt a szeretetet, törődést és nehézséget, amely a párkapcsolati működés alapjait képezi, ezért minél hamarabb szerettek volna segítséget kérni. Habár a közös jövőt illetően Szandra és Norbi együtt kezdett terápiás munkába, a felépülésüket illetően úgy érezték jobb, ha külön utakon járnak.

Párterápia

A felépülésből adódóan Szandra és Norbi számos olyan extra problémával szembesülnek, melyek túlmutatnak a szokásos hétköznapi gondokon. Ilyen például a sóvárgás leküzdése, mely elmondásuk alapján időnként a mai napig előtör.

Nehézségek

Szandra és Norbi feltette magának, majd egymásnak is a kérdést: mi történne a párkapcsolatukkal, ha valamelyikük visszaesne, és újra a drogokhoz nyúlna? Nagyon nehéz téma ez számukra, hiszen mindig a saját magukat és a saját józanságukat kell előtérbe helyezniük.

Ha én visszaesnék, azzal az ő józanságát is veszélyeztetném.

Panka Alexandra felépülő függő

Mi történne, ha a pár egyik tagja visszaesne?

Köszönjük szépen az interjút, sok sikert és boldogságot kívánunk!

További elemzéseink, amelyek érdekelhetik

2020.10.21
6 perc olvasási idő
Dizájner drogok használatának szankcionálása Magyarországon
Az elúlt tíz év büntetőjogi reakciói
2020.10.21
3 perc olvasási idő
Kérsz egy slukkot? – ez vár rád, ha drogot találnak nálad!
A kábítószer használat szankcionálása 
2020.10.17
8 perc olvasási idő
Hogyan érhetjük el a megváltozott tudati állapotot szermentesen?
A megváltozott tudati állapotok jelenségvilága végtelenül gazdag, érdemes megismerni, azonban fontos tisztában lennünk vele, hogy ez szerhasználat nélkül is elérhető!