Olvasási idő: 5 perc

Publikációs Pályázati Felhívás  

Szerző
Drogkutató Intézet
Dátum
2021.09.13.

A Drogkutató Intézet közös gondolkodásra hívja mindazon tudományterületek és szakmai közösségek kutatóit, hallgatóit, illetve szakembereit, akik tudásukkal, ismereteikkel, tapasztalataikkal hozzá kívánnak járulni a droghasználat társadalmi jelenségének minél átfogóbb megismeréséhez. 

 

Pályázók köre 

A pályázaton természetes személyek vehetnek részt. Pályázni egyénileg vagy kollektív munkával, egy vagy több magyar nyelvű, eddig még nem publikált, máshová be nem nyújtott tanulmánnyal lehet.    

 

A pályázat elbírálása, díjazása 

A pályaművek elbírálásakor lényeges szempont a feldolgozás igényessége. Elvárás továbbá az is, hogy a dolgozat tartalmilag és formailag rendszerezett, logikus felépítésű legyen, a végén összefoglalást is tartalmazzon. 

A pályaműveket az Interdiszciplináris Drogszemle szerkesztőbizottsági elnöke által felkért szakértői zsűri bírálja el és tesz javaslatot a díjazásra. 

A pályázatra beérkező tanulmányok közül a szakmai zsűri az első három helyezettet pénzjutalomban részesíti, valamint különdíjat adományozhat. A díjazásban nem részesülő pályaműveket a szerző beleegyezése esetén publikáljuk az Interdiszciplináris Drogszemlében vagy a Magyar Drogfigyelő, havonta megjelenő online folyóiratban. 

Első díj: 150.000.- Ft (nettó) 

Második díj: 100.000.- Ft (nettó) 

Harmadik díj: 75.000.  Ft (nettó) 

Különdíj: 55.000.- Ft (nettó) 

A pályázat beküldésének határideje: 2022.02.14.

A pályázat elbírálásának határideje: 2022.04.14.

Eredményhirdetés 

A nyertes pályaművek szerzőit és tanulmányaik címeit a drogkutató.hu weboldalán és Facebook oldalán, illetve mindkét lapunkban, az Interdiszciplináris Drogszemlében és a Magyar Drogfigyelőben is közzétesszük. 

A nyertes pályaművek szerzőit mindezen felül e-mailben is értesítjük.  

 

A pályaműveket és a pályázat mellékleteit az alábbi címre nyújthatják be:

drogszemle@drogkutato.hu 

 

A pályaművön annak címét és a jeligén kívül egyéb, a pályázó(k) személyének azonosítására alkalmas adat, jelölés nem szerepelhet! 

A legjobb pályaműveket – függetlenül attól, hogy értek-e el helyezést – a Drogkutató Intézet szerkesztett formában, az Interdiszciplináris Drogszemle vagy a Magyar Drogfigyelő című online folyóiratában közölni kívánja, a szerző hozzájárulása esetén. 

A pályázattal kapcsolatos további információt a Drogkutató Intézet operatív igazgatója, Szabó Jennifer a jennifer.szabo@drogkutato.hu e-mail címen ad. 

A Drogkutató Intézet munkatársai és az Interdiszciplináris Drogszemle szerkesztőbizottsága minden pályázónak eredményes munkát kíván! 

 

Budapest, 2021. november 17. 

További elemzéseink, amelyek érdekelhetik

2020.10.21
6 perc olvasási idő
Dizájner drogok használatának szankcionálása Magyarországon
Az elúlt tíz év büntetőjogi reakciói
2020.10.21
3 perc olvasási idő
Kérsz egy slukkot? – ez vár rád, ha drogot találnak nálad!
A kábítószer használat szankcionálása 
2020.10.17
8 perc olvasási idő
Hogyan érhetjük el a megváltozott tudati állapotot szermentesen?
A megváltozott tudati állapotok jelenségvilága végtelenül gazdag, érdemes megismerni, azonban fontos tisztában lennünk vele, hogy ez szerhasználat nélkül is elérhető!