„Ha egy másik droggal együtt valaki marihuánát is fogyaszt, hamarabb függővé válik attól a másik drogtól” – Prof. Dr. Haller József interjúja a Mandinernek

Intézetünk igazgatója, Prof. Dr. Haller József neurobiológus, kutató a Mandinernek adott interjújában többek között kifejti a marihuánával kapcsolatos empirikus kutatásokkal alátámasztott tényeket.

A teljes interjú a Mandiner honlapján olvasható.

„Nekem nincs álláspontom a marihuána legalizálásával kapcsolatban. Én megvizsgálom, hogy mit mutatnak a kutatási eredmények, ezek pedig – úgy tűnik – többnyire negatív konklúzióval zárulnak. A legalizálás kérdésében csak egy szisztematikus szakirodalom-kutatás mondhatja majd ki a végső szót. Egy ilyen munkát végzünk jelenleg a Drogkutató Intézet három munkatársával. Megvizsgálunk minden olyan kutatást, amely az elmúlt öt évben a marihuána és a depresszió összefüggéseit vizsgálta, hogy kiderítsük valóban enyhíti-e a marihuána a depressziót. Az eredményekről egy tételes összefoglalót készítünk, amelyet publikálni fogunk lapunkban, az Interdiszciplináris Drogszemlében.”

Prof. Dr. Haller József, Drogkutató Intézet – Mandiner

További elemzéseink, amelyek érdekelhetik

2020.10.21
6 perc olvasási idő
Dizájner drogok használatának szankcionálása Magyarországon
Az elúlt tíz év büntetőjogi reakciói
2020.10.21
3 perc olvasási idő
Kérsz egy slukkot? – ez vár rád, ha drogot találnak nálad!
A kábítószer használat szankcionálása 
2020.10.17
8 perc olvasási idő
Hogyan érhetjük el a megváltozott tudati állapotot szermentesen?
A megváltozott tudati állapotok jelenségvilága végtelenül gazdag, érdemes megismerni, azonban fontos tisztában lennünk vele, hogy ez szerhasználat nélkül is elérhető!