Munkatársaink > Humli Viktória

Humli Viktória

Neurobiológus, kutató

Okleveles biológus, és biológia-környezetvédelem szakos tanár. 2009-ben diplomázott a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán biológia-környezetvédelem szakos tanárként. Főiskolai évei alatt kiemelt figyelemmel fordult a környezetvédelem és a környezeti nevelés felé, így Hulladékgazdálkodási technológusi felsőfokú végzettséget is szerzett. Érdeklődése később inkább a biológia, azon belül is az élettan, genetika és neurobiológia irányába fordult. A főiskola utolsó évében önkéntesként kezdett dolgozni a Szegedi Biológiai Kutatóintézetben, ahol az ecetmuslicák genetikájával foglalkozott. Biológus MSc diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán szerezte 2011-ben, ahol Idegtudomány- és humánbiológia szakirányon végzett. Egyetemi évei alatt alváskutatással foglakozott, azon belül is az alvászavarokkal és lehetséges gyógyszeres terápiájukkal. Később jelentkezett a Semmelweis Egyetem Szentágothai János Idegtudományi Doktori Iskolájába, így ösztöndíjas hallgatóként kezdte meg a munkát a Magyar Tudományos Akadémia Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet Farmakológia Osztályán, a Celluláris Farmakológia Kutatócsoportban. 2013-ban a kutatócsoport átköltözött a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézetébe, így a kutatás mellett részt vett az orvostan-, fogorvostan- és biomérnök-hallgatók farmakológia tantárgyának oktatásában is. Jelenleg doktori fokozatszerzése folyamatban van. Mindemellett éveken át rendszeres előadója volt a Kutatók Éjszakája rendezvénynek.

Eddigi tudományos munkássága során megjelent három angol nyelvű eredeti közleménye, valamint számos tudományos konferencián is bemutatta munkája eredményeit. Fő témája a halláskárosodások és új otoprotektív gyógyszercélpontok kutatása.

A Drogkutató Intézet munkatársaként szeretné biológia tudását a pedagógusi képességeivel kombinálni és egy szakmailag korrekt és hiteles, de a laikus ember számára is érthető módon kommunikálni a tudományt. Célja a drogok használatával kapcsolatos agyi működések megismertetése, amely segítheti a függőségek komplexebb megértését, kezelését és prevencióját. Neurobiológiai, élettani és farmakológiai tudásával szeretne hozzájárulni a DKI küldetéséhez.

Tanulmányok

Elemzések

2021.07.28
7 perc olvasási idő
A marihuána (mellék)hatása a hallásra

Cikkünkben a marihuána fogyasztás és a hallás kapcsolatát járjuk körül.

Humli Viktória

Médiamegjelenések